joi, 8 aprilie 2010

Despre FALSITATE


Să vorbim despre FALSITATE…Lipsa adevărului sau neintelegerea lui duce la falsitate. De fapt, a fi mereu cu ochii închişi fără să-ţi priveşti propria viaţă înseamnă să trăieşti în falsitate. Nici o altă fiinţă de pe pământ nu este atât de falsă si de rea ca omul.
Naturalul a dispărut cu desăvârşire! Suntem buimaci, mergem pe stradă şi nici măcar nu ne dăm seama dacă atunci când ne întâlnim cu un prieten, coleg de serviciu, rudă, ne comportăm natural cu ei sau nu.
Falsitatea si minciuna se observă peste tot între oameni. Rar întâlneşti oameni deschişi care pur şi simplu te copleşesc cu prezenţa lor.
Măştile noastre au devenit „scuturi” în lupta pentru supravieţuire. Ştim că nu este bine, însă nu facem prea multe în acest sens. Poate nici nu vrem, având în vedere că societatea în sine este o junglă în care cel mai bine adaptat supravieţuieşte. Ne-am închis în noi şi mereu suntem puşi pe harţă în relaţiile cu ceilalţi.Cautam intotdeauna sa fim invingatori chiar daca asta inseamna sa facem rau unora care poate ca nu merita. Fiinţa umană, conştientizează aspectele legate de minciuna si falsitate abia când picam la necaz sau cand ne aflam singuri ,fara rost ,simtindu-ne neimpacati sau tristi...realizam atunci (la nervi ) ca suntem singuri si nu avem pe nimeni,tragem concluzii pripite si aruncam cu venin crezand ca asa reusim sa scapam de asta...nu intotdeauna e cea mai buna solutie prieteni...eu citez fiinta draga pe care o iubesc si care cu ceva vreme in urma imi spunea ca...la sfarsitul zilei e bine sa fi impacat cu tine....nu traim cu lumea...nu depindem de ea...tot ce avem si tot ce ne ajuta este in noi. Pare stupid, însă aşa stau lucrurile... Toate viaţa ne strofocăm să devenim cineva, ne luptăm pentru bunuri materiale efemere şi la final plecăm singuri, nu luăm cu noi nimic. Mi-am dat seama că noi oamenii după ce ne agităm şi agonisim, după cativa ani suntem posomorâţi şi nemulţumiţi de viaţa pe care o ducem.Realizam apoi ca timpul zboara,atat de usor si partea dureroasa este ca lucrurile s-au intamplat...timpul nu il da nimeni inapoi...Profitand de el si facandu-l aliatul nostru ne putem bucura de tot ce poate oferii viata...nu dau exemple...simtiti si traiti alaturi de oamenii care merita asta...Oamenii sunt oglinzi! De multe ori, mă uit la cei din jurul meu şi îi văd cât sunt de dezamăgiţi…. Sunt oameni buni ,unii dintre ei sunt exemplari şi minunaţi! Cei mai mulţi oameni se repetă în fiecare viaţă doar pentru că aşa trebuie. Ritualurile, obiceiurile au rămas adânc înrădăcinate şi nimeni nu observă că nu este suficient.
Viaţa pe pământ nu constă numai în a procrea, a avea o casă şi o slujbă. Din păcate, noi credem că este suficient şi numai aşa ne simţim cu adevărat împliniţi. Da, într-adevăr te poţi simţi cu adevărat împlinit doar dacă nu uiţi cu desăvârşire de tine. Însă, să fim serioşi,…, te umpli de minciuna si falsitate şi apoi când să mai ai timp şi de tine? Slabe şanse! Aşa că, atenţie la acest lucru aviz amatorilor!
Naturalul a dispărut şi am lăsat loc falsului.. Natura este aliata noastră, este cea care ne stă la dispoziţie.. Trebuie doar să deschidem ochii mari şi să privim cu atenţie în jur…Sufletul nostru este comoara ascunsa pe care multi nu o gasesc pt ca nu au rabdare si intelepciune sa o caute...inima noastra ne arata calea si mintea realizeaza cele mai ascunse si imposibile lucruri...Inimii nu ii putem poruncii prieteni...sunt principii,sunt idei (bune sau rele) dar aceste principii ajuta intotdeauna daca sunt si respectate si intelese corect...
Pt ca este primăvara! Să facem cu toţii curăţenie în sufletele noastre! O merităm! Merităm tot ce este mai bun! Să lăsăm încet, încet, măştile deoparte şi să scoatem la lumină tot ceea ce este mai frumos din fiinţa noastră. Avem toate instrumentele! Tot ce trebuie să facem este să le folosim! Nu-mi pierd speranţa că ne vom schimba modul de gândire şi vom lucra cu noi înşine astfel încât să nu ne mai distrugem unii pe alţii.
Falsitatea ne distruge în interior! Ne îmbolnăveşte! A fi natural nu necesită efort! E timpul să facem ceva cu vieţile noastre acum! Atât pentru astăzi...
P.S. Doar EU,TU, MINNIE si Oamenii apropiati noua care ne iubesc si ne sustin neconditionat pentru ca meritam...si pentru ca IMPREUNA suntem ELITA...!!!

Un comentariu:

  1. stii ce e cel mai greu lucru din lumea asta? Sa fii natural. Pt ca e atat de usor sa joci teatru si sa porti masti. E usor sa prostesti pe cineva si sa-l convingi ca ceea ce tu ii arati este adevarat. Dar este dificil sa te arati asa cum esti, natural si sa reusesti sa fii acceptat pentru asta.
    E usor sa spui ca iti place sa faci un lucru, desi tie nu-ti place, dar daca vei fi obligat sa-l faci ori il vei face mintind, ori te vei sustrage delicat. Dar e atat de dificil sa spui ca nu-ti place sa faci un lucru si cei din jurul tau sa respecte asta si sa nu te judece.
    In lumea asta exista o balanta uriasa ca masoara si echilibreaza relatiile MINCIUNA- ADEVAR. De multe ori minciunile tind sa ne acapareze. Atunci cand poti o masca, aceasta tinde sa preia controlul si sa se alipeasca de tine. Doar in mintea si sufletul tau sta puterea de a razbate falsitatea si curajul de a te accepta pe tine pentru ceea ce esti.

    RăspundețiȘtergere