marți, 18 mai 2010

Romania in criza...

Norii negri ce au acoperit lumea si au facut-o sa geama inspaimantata s-au apropiat incet (dar sigur) de Romania. Fulgerele ce au lovit necrutator marile burse si le-au facut cenusa au scuturat deja zdravan si investitorul roman. Bate zvon de saracie... Ce ne facem, ce ne facem?!?! A venit recesiunea, fugiti care incotro, vai de noi... In statii de autobuz si in piete oamenii susotesc ingrijorati... Casele isi pierd valoarea, pamanturile au ajuns o apa si un pamant. Ai vazut ce zice la teveu? Se dau oameni afara, fabricile intra in faliment, ajungem pe drumuri.
Nu mai vin investitorii... Nu mai intra miliarde si miliarde in tara. Ba, mai rau, si romanii plecati in lumea larga sunt trimisi inapoi acasa... Ce ne facem fara banii lor?! Murim de foame. Ba mai bine cerem salarii... Vrem salarii mai mari, mai mari, mai mari! Cu 50%, mai bine cu 100%. Guvernul zice ca nu se poate. Ca daca le da la profesori se duce totul dreacu. Nu avem de unde. Si daca vor profesorii apoi vor vrea si doctorii. Normal, sanatatea si educatia sint cele mai importante intr-o tara, Nu-i drept ca dascalul sa mearga la scoala cu soseta rupta, sa rada elevul ala bogat de el. Cum care elev? Ala de-i tac’su patron ce toarna drum dupa drum. Acelasi drum. Din nou si din nou. Si ii pune si borduri. Si nici nu-i frumos sa lasi medicul sa stea cu mana intinsa, ca-i muritor de foame.
Dar daca primesc si profesorii, daca primesc si medicii, atunci vor vrea si altii. Cum care altii?! Ceilalti... Pai presedintele a zis acum o vreme ca se poate. Ca avem bani...Totul sa schimbat acum si ne simtim iarasi amenintati...de cine?...de ei,de noi,de fmi... Ne mai spunea ca desi sunt bani ei nu-s gestionati cum trebuie. Aha, deci nu a fost o chestie politica asta cu majorarile…Pai...cine ii gestioneaza...ca eu si omul de rand nu am cum...ca i-as gestiona...Astia care fac ratingurile de tara ne spun ca tocmai l-au scazut pe al nostru. Si cica din cauza asta nu o sa mai vina investitori. Ca avem economie fragila. Ca atarnam la banii altora. Ca avem moneda sperioasa. Da, auzi tu, cica leul nostru ar fi serios si labil. Pai asta cam asa e. Abia ce ne-au scazut astia ratingul si in cateva minute a si luat-o razna. Parca a dat strechea in el, leu nebun.
Pai ce ne facem daca se duce tot in jos? Cum cine, leul puternic. Si va fi tot mai slab, si mai slab, biata pisica jigarita. Pai,va trebuii sa ne descurcam...Ca ne taie astia tot (provizoriu cica) . Zice Basescu ca se poate trece peste criza si ca vom reusi sa depasim aceste momente fiind uniti si chibzuiti...Pe bune?...nu serios acum...noi suntem prosti???...va intreb si eu ca omul de rand ce sunt...astia cred ca suntem prosti si ne trateaza ca atare...Fratilor ...situatia e gravida si prezinta umflaturi,nu stiu sigur ce ar trebui sa facem dar stiu sigur ca nu ar trebuii sa ne lasam calcati in picioare...am facut asta de prea multe ori,am renuntat la mandria si respectul nostru doar pt.ca am crezut in minciuni si vise de Europa ce vrea sa ne ajute...Acum situatia e cum e...Impreuna vom reusi...dar cum?...Sa-i punem pe ei sa traiasca asa cum traiesc unii dintre noi...sa le dam si sa le taiem exact asa cum fac ei cu noi...Sunt sigur ca or sa se planga si ei... nu or sa mai fie asa de optimisti... Tinerii sunt calcati in picioare si tratati (nu ca pe vremuri pe ideea ca ei reprezinta viitorul si trebuiesc incurajati) cu dezinteres si cu dispret...maresc chiar si taxele pt facultati si distrug micile idei de afaceri inventand taxe,legi si acte pt a ne descuraja...Ce-i de facut???...Nu stiu...

O ducem rau. Ne-a lovit criza...Pe strazi circula mai multe bmw-uri x6 decat in Bavaria. Ce-i ala x6? Cum adica ce-i ala x6?! Ultima fita. SUV-ul coupe. Nu ai, nu existi. Masinile ieftine nu se mai vand. Ca-i criza. Nici la ultimul targ imobiliar nu s-a vandut nimic. Lumea asteapta sa se mai ieftineasca nitel casele. Sa se injumatateasca preturile. Ba poate sa ajunga la un sfert. Ca nu mai dau bancile credite. Si maresc si comisioanele. Ca-i criza in lume. Lsa ca facem rost din Romania de bani. Dar romanii au bani? Pai nu ziceai ca nu se mai vinde nimic pe acolo? Ba stai ca s-a vandut ceva. Unde? Acolo, la targul ala imobiliar, ultimul. Ce? Au avut unii vreo 12 apartamente de vanzare. Scump, doamna, scump. Cat de scump? Pai cam la un milion de euro bucata. Si sa nu-mi zici ca s-au dat…Ba da, s-au rezervat toate 12. Si alea ieftine? Alea nu. E criza. E piata blocata. Ce, tu nu ai auzit?!....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu